Recent Posts

luni, 15 decembrie 2014

Joaca de-a şoferul de camion!

    Abia ce am revenit de la serviciu că băiatul meu de 9 ani îmi iese în întâmpinare, cu o foaie şi un pix.
      "Tati, Tati, cum se conduce un camion? Este greu?"
     "Se conduce altfel decât o maşină mică. Este, întradevăr, mai greu. Dar de ce întrebi?" - îl întreb, oarecum mirat de interesul lui pentru camioane.
     "Până mâine trebuie să fac o compunere de o pagină, despre camioane şi nu ştiu nimic despre ele. Mă poţi ajuta?" - mă întreabă, cu ochii înlăcrimaţi.
   "Hai cu mine în birou să căutăm pe internet câteva jocuri cu camioane mari. Vom învăţa jucându-ne. Vom învăţa cum arată un camion-cisternă în timp ce-l construim. Apoi vom învăţa cum se conduce şi cum se parchează acest camion. Vei spune că este uşor, dar nu este pentru că vei da peste tot felul de obstacole pe care trebuie să le eviţi. Acest joc îţi dă impresia că tu eşti la volanul camionului şi vei trăi exact senzaţiile unui şofer de camion-cisternă. Aşa vei putea scrie compunerea scriind ce ai simţit jucând acest joc. Apoi îţi voi arăta un joc în care vei conduce un camion greu de transport marfă. Aici vei vedea nu numai cum arată un astfel de camion, dar şi cât de dificil este să transporţi marfă cu un camion greu. Pentru a deveni un şofer bun şi a scrie o compunere reuşită trebuie să te joci acest joc şi să reuşeşti să transporţi marfă, dintr-un loc într-altul, întrun anumit timp. Trebuie să înveţi să conduci şi să parchezi un camion greu de transport marfă. După ce vei învăţa toate aceste lucruri vom trece la un alt joc, în care vei învăţa cum arată şi cum se parchează tirurile. Tirurile sunt maşini mai grele decât celelalte camione şi ajută la transportul mărfurilor şi a diferitelor produse dintr-un loc într-altul. Pentru că tirurile sunt mai mari decât celelalte camionae, vom învăţa ce greu le este şoferilor de tiruri să le conducă, dar şi să le parcheze. Va trebui să avem grijă să nu lovim celelalte maşini atunci când ne plimbăm cu ele pe şosea, dar va trebui să avem grijă şi atunci când le parcăm. Acum, după ce am învăţat toate aceste lucruri despre camioane, am să-ţi cumpăr câteva camioane de jucărie cu care să te joci prin casă. Dar ţi le voi cumpăra doar dacă vei lua o notă bună la compunerea ta despre camioane." - îi spun în timp ce-l sărut pe frunte şi îl las să scrie compunerea cerută de doamna profesoară.

1 comentarii:

Your style is really unique compared to other folks I have read stuff from.
Thank you for posting when you've got the opportunity, Guess
I will just bookmark this blog.